September 2022, Yin Yoga

Op maandag 5 september beginnen alle lessen weer. Dinsdag 6 september is de eerste yoga groepsles, donderdag 8 september de tweede. Deze les duurt 60 minuten maar op de dinsdagavond is er een mogelijkheid om wat langer door te gaan. Vaak geeft dat wat meer rust in de eindontspanning.

Het lesthema voor september is Yin Yoga. Heel rustig, langer in de houding blijven. Dit hersteld kwetsuren in je lichaam en werkt prettig op je bindweefsel in. Deze vorm van yoga is met name geschikt voor na de zomer en voor nieuwe instromend.

Toch omvat yoga ook zeker krachtige houdingen, opbouwend en meer mannelijk. Daar gaan we langzaam naar toe in november. Mijn achtergrond is heel divers. Een seizoen yoga van mijn hand is dus ook heel divers!

Yin yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. Artikel van Yogaonline verder lezen? Klik hier.