Aerial Yoga

-cursussen 2024 staan onderaan de pagina-

Gebruikmakend van een yogaswing ga je aan de slag om meer flexibel meer krachtig te worden. Zoals in een yogales gebruikelijk wordt elke beweging verbonden met de adem. Ontspanning wordt gezocht in specifieke oefeningen maar dat niet alleen. In elke oefening, hoe krachtig ook, is er aandacht voor delen in het lichaam die je kunt ontspannen.

De swing maakt het zwaarder, uitdagender en heel leuk! 

Ik maak iedere cursus een nieuwe lessenreeks. De eerste les van de cursus is raar en raak je in de knoop of aan de lach. In week 2 en 3 gaat het steeds beter maar voelt het vaak nog onwennig. De kracht van herhaling zit in het laatste deel van de cursus: nu kom je tot de kern. Dan is het weer tijd voor een nieuwe reeks oefeningen en ga je opnieuw de uitdaging aan. 

Er is voorafgaande aan de cursus geen mogelijkheid voor een proefles. Je geeft je op voor 1 cursus van 6 weken. Na die zes weken kies je, of je nog een cursus wilt doen. 

Binnen het seizoen biedt ik wel enkele proeflessen of workshops aan. Wil je een keer ervaren, hou dan die acties in de gaten!  

Contactformulier tref je hier, een mailtje sturen naar info@zuiver-yoga.nl kan natuurlijk ook.

Je hangt per les vaak 1 of 2 keer ondersteboven. 

Lees hier het hele artikel over Aerial Yoga.

FitPeople, 19 April 2019

Aerial yoga is een manier om de ontspannende en lichamelijke effecten van gewone yoga te vergroten. Dankzij deze speciale discipline kunnen we oefeningen doen met verschillende technieken, zoals pilates of dans. Leer nog meer over de voordelen van aerial yoga.

Misschien denk je dat aerial yoga alleen voor jonge, atletische en flexibele mensen is. Niets is echter minder waar! Iedereen kan het beoefenen, ongeacht leeftijd of fysieke conditie, want:

 • de routines kunnen ten eerste worden aangepast aan de behoeften van elk persoon.
 • de bewegingen zijn daarbij erg langzaam en soepel.
 • je kunt ten slotte altijd vertrouwen op de hulp van de instructeur.

Wat zijn de voordelen van aerial yoga?

Deze oefening krijgt steeds meer aanhangers over de hele wereld. Daarom wordt het tijd om te bespreken wat de voordelen van aerial yoga zijn. We zullen vandaag 5 voordelen bespreken.

1. Versterkt spieren en verbetert flexibiliteit

Wij raden je aerial yoga aan als je last hebt van rug- of nekpijn. Het rekt namelijk de wervelkolom en vermindert de druk op wervels. Daarbij biedt het:

 • meer flexibiliteit in je benen en armen.
 • de ontwikkeling van sterkere gewrichten en botten.
 • gezondere spieren.

2. Het is goed voor alle functionele systemen

Nog een van de voordelen van aerial yoga die we niet kunnen negeren is dat het een effect heeft op alle systemen in ons lichaam. Het is bijvoorbeeld goed voor:

 • lymfedrainage en drainage van de bloedomloop
 • ademhalingswegen
 • spijsvertering
 • urinewegen

3. Vermindert stress

Op emotioneel gebied is het goed om te weten dat aerial yoga een hele effectieve remedie is tegen:

 • angst
 • stress
 • nervositeit

Daarbij werkt het emotioneel ontspannend, waardoor je beter slaapt, fobie├źn kunt overwinnen en meer in contact komt met jezelf.

Er zijn natuurlijk ook nog andere voordelen van aerial yoga. Het is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid, mensen die aerial yoga regelmatig beoefenen worden zich ook meer bewust van hun lichaam en artistieke talent.

Dit betekent bijvoorbeeld dat ze zich hierdoor beter kunnen uiten met hun lichaam, terwijl ze ook creatiever worden. Het is dus kortom perfect als je een overweldigende hoeveelheid werk moet afronden of bezig bent aan een groot persoonlijk project.

Andere voordelen van aerial yoga die we verder nog moeten aanstippen:

 • Het definieert ten eerste je lichaamsvorm en helpt je ook met afslanken.
 • Daarnaast is het een activiteit die zichtbaar veroudering tegengaat.
 • Je geniet bovendien meer van de controle over je lichaam.
 • Je herstelt vervolgens beter van blessures en het werkt ten slotte tegen cellulitis en een slap gevoel.

Aerial Yoga cursus data 2023

Middels cursussen van 6 weken kan je meedoen aan Aerial Yoga. Het is dus niet mogelijk een proefles te doen, de zes weken vormen een proefles-blok. Het is namelijk best heel moeilijk de eerste keer en door het wat langer de kans te geven krijg je vanzelf het vertrouwen in de swing en de zwaartekracht. 

Cursus 1: maandag 20:15

8, 15, 22 en 29 januari 2024, 5 en 12 februari 2024

Cursus 2: donderdag 18:30

11, 18 en 25 januari 2024, 1, 8 en 15 februari 2024

Cursus 3: maandag 20:15

4, 11, 18, 25 maart 2024, 1 en 8 april 2024

Cursus 4: donderdag 18:30

7, 14, 21 en 28 maart 2024 en 4 en 11 april 2024

Inschrijven gaat via de mail. We verzoek je vriendelijk vooraf te betalen daar er les wordt gegeven in groepjes van maximaal 5 leerlingen. Lessen kosten 90,- per cursus.