Docenten

Michel is docent dans en Pilates. Hij geeft les in Hoofddorp op woensdagochtend. Deze vorm van bewegen is in de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates.

Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Wij ervaren dat Pilates graag beoefend wordt wanneer je gericht wilt sporten in verband met bijvoorbeeld een blessure. Daarnaast ervaren met name duursporters profijt van deze krachtige les. Flexibiliteit, kracht en ontspanning zijn kernwoorden in de les van Michel.

Nicole is docent dans. Zij heeft in 1997 Dance & Ballet Company opgericht. Nicole geeft lessen klassiek ballet, eigentijdse dans en yoga. Daarnaast geeft zij leiding aan de tien medewerkers binnen de dans.

Portretfoto van docent Nicole van Balen, vrolijk lachend op een terras in Italië.

Na haar opleiding heeft zij 5 jaar als sportmasseuse en schoonheidsspecialiste gewerkt. Tevens is zij 5 jaar als docent verbonden geweest aan de Haarlemse Academie in Uitgeest. Zij werkte daar met name als theoriedocente (fysiologie & anatomie). Na de geboorte van haar eerste kind heeft zij zich geheel gericht op het dansonderwijs.

Yoga ervaring als docent

In 2008 is zij gestart aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Dit is de oudste yoga opleiding van Nederland tot yoga vakleerkracht. In 2010 behaalde zij daar het examen tot yogadocent. Hierna volgden nog vele jaren van verdieping. Nicole heeft de jaren chakra filosofie en zwangerschapsyoga afgerond. Daarnaast heeft zij de modules oosterse filosofie, ademtherapie en meditatie gevolgd.

De yogalessen van Nicole zijn goed te volgen voor beginners. Daarnaast zijn de lessen een fijne uitdaging voor mensen met meer achtergrond. Herkenbaar is de flow in de les. Dat kan ook niet anders met 15 jaar achtergrond als dansdocent. Tijdens de les staat de groep centraal, na de les is er ruimte voor vragen en correcties.

Nicole geeft graag wekelijke lessen in de studio. Daarnaast werkt zij regelmatig op verschillende scholen in de omgeving. Het kan gaan om kinderyoga als om yoga voor studenten van sportopleidingen. Binnen bedrijven en instellingen werkt zij per les of lessenreeks.

Dit seizoen staat de bijscholing tot `Rots & water’ docent op het programma. Het geeft Nicole handvatten in de yogales om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Daarnaast gaat Nicole als docent op twee yogareizen mee. Dit seizoen worden deze twee keer in Italië verzorgt. In april en juni staan de mooie lessen op het strand bij Otranto.